Årsmöte 2018

Det är nu dags för vårt årsmöte, vi siktar på att i samband med årsmötet kunna ta Crowdy-34 så se till att vara på plats! Jag ansvarar för att ta med en extratelefon med icke-supporter turfare installerad för att underlätta. Förra årsmötet lyckades vi ta Crowdy-21. 

Vi har sedan länge en tradition att de som tagit omgångsmedaljer sedan det förra mötet ska bjuda på fika. Denna gång är det således Simpson och ABECE som får ta med sig något. (En vetelängd duger gott.)

Platsen är detta år CGI kontoret som ligger i närheten av zonen Linjalen, se kallelse i länken nedan.

LÄNK

Posted in Uncategorized | Comments Off on

Cykelhelg, 25:e maj 2017

Vi är inbjudna av Karlstads kommun att som en av flera utställare sprida information om Turf på deras mässa Cykelhelg som arrangeras denna vecka. Se mer information om det under Evenemang.

Vi vill även passa på att påminna om medlemsavgiften för 2017, se information Medlemskap.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Cykelhelg, 25:e maj 2017

Årsmöte 2017

Årsmöte 2017

Det är nu dags för vårt årsmöte, vi siktar på att i samband med årsmötet kunna ta Crowdy-21 så se till att vara på plats! Jag ansvarar för att ta med en extratelefon med icke-supporter turfare installerad för att underlätta.

Obs. För att kunna ta Crowdymedaljen måste du vara supporter.

Infogad bild 1

Vi kommer även detta år dela ut pris till årets Värmländska Turfare. Ett pris som ska gå till den Turfare i Värmland som NI tycker har varit den största profilen under 2016. Maila mig era nomineringar med motivering. Era val kommer behandlas helt anonymt.

Vi har sedan länge en tradition att de som tagit omgångsmedaljer sedan det förra mötet ska bjuda på fika. Denna gång är det således Simpson, Sagarmatha, Jomii och Tasse74 som får ta med sig något. (En vetelängd duger gott.)

Platsen är detta år CGI kontoret som ligger i närheten av zonen Linjalen, se kallelse i länken nedan.

LÄNK

Posted in Uncategorized | Comments Off on Årsmöte 2017

Årsmöte 2016

Den 17:e februari 2016 hade vi vårt årsmöte. Styrelsen redovisade årsbokslutet och beviljades ansvarsfrihet, har ni önskemål om att läsa protokoll eller årsbokslut så kan ni höra av er till oss.

Årets Värmländske Turfprofil

Under årsmötet så delades guld, silver och bronsmedalj ut till de tre största Turfprofilerna i Värmland under det senaste året. Alla medlemmar från 2015 hade möjlighet att nominera sina kandidater som vi sedan röstade på under årsmötet.

Topptrion blev:

Topptrio

Guldmedaljör ABECE

  • Vann omgång 64 med 1 161 179 poäng
  • För sitt poängrekordet och guldet
  • Värmlands första guldmedalj någonsin och satte poängrekord om man kikar på poäng per vecka

Silvermedaljör Simpson

  • Två silvermedaljer under året och ständigt i toppen av Värmlandslistan, tycks aldrig ta slut på energi
  • För sina outtröttliga morgonrundor i ur o skur
  • 2:a i omgång 63 med 816 824 poäng
  • Ett föredöme och en fantastisk ambassadör för turfsporten i Värmland. Trots sina hårdsatsningar mot omgångsmedaljer har han visat en beundransvärd ödmjukhet och respekt. Han ger värdefulla tips, råd och visade upp att man kan vara ödmjuk och respektfull trots att man är dominant. Fem regionsmedaljer och två silvermedaljer, i kombination med hans ödmjuka inställning, gör honom till en klockren vinnare till denna utmärkelse.
  • Han turfade ihop 5 regionsmedaljer och 2 silvermedaljer under 2015.
    Detta trots att han jobbar heltid, bor själv o har hem o hushåll att ta hand om. (detta bevisar att allt går om man har rätta viljan och ett jäklaranamma)
    Han har alltid visat ett väldigt trevligt bemötande. Trevlig mot nybörjare, bara att fråga så tar han sig tid utan att visa några sura miner eller låta mästrande.

Bronsmedaljör Jomii

  • 2:a i omgång 65 med 1 159 830 poäng
  • Tredje Värmländska turfare som syns på top 10 för omgångspoäng tillsammans med Simpson och ABECE. Lyckades även ta ett silver den aktuella omgången.

Övriga nominerade var AgentBlå, Vintentina, DaddyKing och TjindarTjing.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Årsmöte 2016

Omgångsmail januari/februari 2015

Omgångsresultat

unnamedEfter ABECEs framgångar under omgång 53 så gick tempot i Värmland ner till det normala under omgång 54. Simpson som aldrig tycks ta slut på energi trampade på som vanligt på sina morgonrundar och var till sist ohotad vinnare av regionsmedaljen.
Omgång 55 bjöd på lite mera spänning då ABECE kände att han hade vilat nog och utmanade Simpson om regionsmedaljen, efter att länga ha haft en stor ledning så närmade sig Simpson ändå i slutet men efter lite nattslemmande i sann ABECE anda så var medaljen bärgad.

 Totalen

 Hur ser då totalen ut efter dessa omgångar?
Detta blev omgången då vår veteran Kajowi fick säga adjö till finrummet. Efter att ha åkt runt och letat sällskap i Karlstad i Turfs begynnelse 2010 så fick han idag se sig utknuffad av sällskapet han fann. Slutet på en era men en anledning till nytändning får vi hoppas! Istället så välkomnar vi Deffler tillbaka, en annan erfaren kuse som har valt att ta det lite lugnare men uppenbarligen inte lika lungt som Kajowi. Även miha fortsätter dala och frågan är om den gamla eran har helt gett upp hoppet? Även xMatte har tappat rejält och är numera en väldigt ovanlig syn i Kristinehamn där ACOE tagit över.
ABECE och Simpson fortsätter trampa på och har nu dragit ifrån Jomii som länge följt med i deras tempo, Jomii är fortfarande dålig i halsen och vi får hoppas att han snart kan vara med på banan igen. Spix som länge stått still runt 3000000 poäng börjar nu ana oråd och se det närmande hotet, frågan är om han är trea nästa omgång?

Årsmöte

Nu är det äntligen dags för vårt första ordinarie årsmöte. Kallelse till detta skickades ut den 22a januari och några av er har svarat men jag hoppas givetvis att fler kommer att närvara!
Platsen är ÅF kontoret, nära LeafbergsZone och mer information finner ni bland Nyheterna
Posted on by turfkarlstad_9sf70y8h | Comments Off on

 Årsmöte 2015

Det är nu dags för vårt första ordinarie årsmöte.

Platsen är ÅF kontoret som ligger i närheten av LeafbergsZone, se kallelse i länken.

https://drive.google.com/file/d/0B8xlnxkMT5VJbEJPbEhuUHpfak0/view?usp=sharing

Posted on by turfkarlstad_9sf70y8h | 1 Comment

Omgångsmail December 2014

Så var ännu en omgång till ända. Kampen mot Kalmar gick sådär, även om det uppstod lite oklarheten i början av månaden kring hur tävlingsreglerna faktiskt var så var Kalmar klart bäst i de flesta discipliner. Därför så vill jag med detta omgångsmail nämna något betydligt roligare.

 Omgångsmedalj till Värmland
ABECE

Vår alldeles egna ABECE trampade på ännu bättre än vanligt och lyckades knipa bronset trots lite hot från Svenlov och TriggerHappy. Vi i värmland är inte helt bortskämda med de ädla medaljerna så det är väldigt kul även för övriga att se att en av oss kan klara sig där uppe. Detta klarade ABECE av genom att göra 3686 zonövertagningar på omgångens 5 veckor, lite låg tempo kan jag tycka då jag fixade 3662 zonövertagningar på 4 veckor (skryt).

ABECE nämnde när vi sågs under veckan att han kommer att ta vid min tradition och fixa en bronstårta, tid och plats för detta är inte färdigt. Möjligtvis att vi tar det till nästa omgång då det är ganska trångt att få in en turfträff under julhelgen.

 Värmlands första event

Bortsett från kampen mot Kalmar och ABECEs framgångar så lyckades vi även klämma in värmlands första event någonsin denna hektiska omgång. Utgångspunkten var KMTIs parkering där turfaren Muddiz hade fixat omklädningsrum och lokaler att värma sig i efteråt, det bjöds i samband med eventet på kaffe, varm saft och ABECEs favoriter.

stängtevent

 Tävlingen inleddes med lite tekniska besvär men efter att tävlingsledningen (jag) lyckats sparka igång maskineriet 5 minuter efter bestämd tid så flöt det på fint. Som vinnare av eventet stid till sist Miha som med segern kammade hem ett par smartphonevantar sponsrade av AnnaH.

Mer information från eventet kan ni finna bland tidigare nyheter.

 Totalpoängen

Sedan så ska vi givetvis även ta oss en titt på totalpoängen efter omgång 53.

Totalen

Med denna omgångs höga tempo så lyckades ABECE svepa sig förbi ett antal spelare i listan. Jomiis framfart som vi har fått bevittna de senaste omgångarna tycks ha stannat av och han blev även omsprungen av Simpson denna omgång. Vi välkomnar även Fluffen9 tillbaka på listan efter att ha fått hålla sig ute i kylan under 2 omgångar. Denna gång blev det på bekostnad av Deffler, vi ser även att Kajowi med nöd och näppe håller sig kvar, får se om vår veteran lyckas vara kvar även nästa omgång nu när Karlstads nya hungriga turfare börjar komma upp sig.

 

 Övrigt

Eventplaneringen inför april 2015 fortgår. Det vi är i störst behov av nu är priser till våra deltagare. Om ni känner att ni kan bidra i detta så hör gärna av er till mig. ALLT är av intresse, vattenflaskor, väskor, reflexer, mössor etc.

Jag var i torsdags även på ett mycket intressant möte med Karlstads kommun tillsammans med representanter från Friska Karlstad. Vi blev tillfrågade om vi ville delta i SKLs årliga cykelkonferens. Vi kommer att bli erbjudna en mässplats, vi kommer köra ett slutet event med intresserade deltagare och vi kommer möjligtvis få köra en presentation om tid finnes. Denna konferens kommer att gå av stapeln 5-6 maj 2015 i Karlstad CCC. Är ni nyfikna och vill hjälpa till så är det bara ni hör av er.

Det var allt värt att nämna för stunden. God jul och gott nytt år på er turfvänner!

 
/ Maqqan
Posted on by turfkarlstad_9sf70y8h | Comments Off on Omgångsmail December 2014

Slutet event 9:e november

Söndagen den 9:e november anordnades Karlstads första event någonsin. Detta var ett stängt event för att våra medlemmar skulle få prova på vad ett event innebar eftersom vi planerar ett större i april nästa år.

Eventet lockade 12 starka deltagare varav 2 till fots.

Samling

 

Samlingsplatsen var utanför KMTI och området sträckte sig västerut. Deltagarna hade 49 zoner att slåss om under de två timmarna eventet var planerat till. Dock så hade planeringsansvarige missat att starttiden för eventet sattes i UTC tid så svensk tid var starttiden klockan 15 istället för 14. En snabb redigering till eventtid 14:05-16:05 löste problemet och nedräkningen till eventet sattes snart igång. Så lika mycket som detta var en övning för de som ännu inte deltagit i event blev det även en övning för ledningen för hur eventverktyget fungerar.

Eventstart

Vinnare av eventet blev till sist Miha efter att Entana, fluffen9 och Spix gett honom en match. Vinsten blev ett par pekskärmsvantar sponsrade av vår kassör AnnaH. Efter eventet samlades vi först i KMTIs lokaler där det i värmen bjöds på varm saft, kaffe och farfars favoriter. Spelarna delade sina erfarenheter och lite allmänt turfsnack kom upp. Efter eventet samlades de som ville på Bishops för en bit mat och ännu mer turfprat.

Resultat och karta från eventet finner ni här: http://turfgame.com/events
eller här: http://turfgame.com/index.html#/info/197

Bilder från eventet finner ni här: Kollage

Stort tack till alla deltagande samt ett extra tack till KMTI som ställde upp med omklädningsrum och lokaler.

Posted on by turfkarlstad_9sf70y8h | Comments Off on Slutet event 9:e november

Omgångsmail november 2014

Vår hemsida turfkarlstad.se är nu online och kommer att utökas med bilder och information allteftersom, under tiden kan ni försöka locka så många medlemmar som möjligt.

Totalpoängen

Denna omgång var den stora frågan om Fluffen9 återigen skulle ta sig in på listan efter att efter förra omgången förlorat den till Simpson men så blev det alltså inte. Deffler lyckades trots låga ktivitet hålla avståndet och sin plats i rampljuset. ABECE och Simpson fortsätter att klättra genom sina outtröttliga rundor, ABECE passerade denna gång de båda veteranerna Miha och xMatte, frågan är om även Simpson tar det klivet efter nästa omgång? Vår “äldste” turfare Kajowi sjunker allt lägre i tabellen och frågan är hur länge vår veteran lyckas hålla sig kvar nu när våra “unga” turfare håller så högt tempo.
 

I vår facebookgrupp har jag en tid lagt in dessa tabeller som ni även finner på Wikin.

Evenemang och Turfträff

Denna omgång så har vi ett evenemang planerat på söndagen den 9:e november, visserligen ett stängt sådant men det är ändå ett steg i rätt riktning. Ett stängt evenemang innebär att föranmälan är ett krav och det kommer heller inte att delas ut några priser. Vi kommer att hålla oss vid KMTIs lokaler på Våxnäs där kaffe och saft kommer att finnas, KMTI har även en kiosk om man är hungrigare. Mer information om detta finner ni på hemsidan: http://turfkarlstad.se/wordpress/evenemang

Efter evenemanget så har vi tänkt gå ut och äta tillsammans på ett ännu inte bestämt ställe. Vi kommer troligtvis vara där ca 17 och vi kommer givetvis ha Turf igång för er som undrar var vi håller hus. Ta chansen, kom och träffa likasinnade men framförallt kan det vara kul att få ett ansikte på alla nick.

Utmaningen

Denna omgång så har vi även blivit utmanade av Kalmar Turfförening i en regionskamp. Detta är historiskt på två sätt, dels är det första gången som Värmland blir utmanade (tyder på att vår aktivitet har börjat synas) och dels så är det första gången som regionernas resultat jämförs i antal takes av topp 20. Detta innebär att alla som i slutet av denna omgång ligger topp 20 i Värmland respektive Kalmar baserat på antal takes är de som representerar regionens poäng.

Om du vill se hur du ligger till i Värmlandslistan så går du in på warded.se/turf. Observera att denna lista kan skilja sig lite från topplistan du finner i appen eftersom den inte går efter poäng utan antal takes. I detta dokument kan du se en jämförelse av de bådas regionernas skörd hittills under omgången.

Kämpa på nu så ses vi ute i novemberkylan!g

Maqqan

Posted on by turfkarlstad_9sf70y8h | Comments Off on Omgångsmail november 2014