Evenemang

Grillevent, 12:e augusti 2017

Även i år är våra medlemmar och alla andra turfare som vill välkomna till fluffen9 och Vintentina (tidigare AnnaH) på ett grillevent. Vi kommer att ses hemma hos turfparet för att sedan köra ett slutet event och sedan grilla i deras trädgård. Zonerna kommer placeras ut på Grytudden i likhet med grilleventet 2015 så det blir en ganska litet område där man får ta det i sin egen takt.

Inbjudan finner ni i vår facebookgrupp: https://www.facebook.com/events/152137498698829/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22null%22%7D

 

——————————————————————————-

 

Cykelhelg, 25:e maj 2017

Den 25:e maj var vi en av flera utställare till på en mässa arrangerad av Karlstads kommun. Vi hade en monter placerad i Racketcentret vid Tingvallahallarna, i närheten av zonerna TingvallaHall och TingvallaIsen för att prata Turfspråk. I vår monter hade vi en bildskärm där vi visade upp Karlstad från Turfs synvinkel och spred information om vad Turf är och har betytt för oss. Katalogerna som vi en gång delade ut på SKL Cykelkonferens återuppstod och delades ut till nyfikna.

Under mässan körde vi sammanlagt 3 slutna prova-på event, tyvärr så var det inte många besök på denna mässa och vi lyckades inte locka en enda till att prova på. Bättre lycka nästa gång.

Mot slutet av dagen arrangerade vi även ett Öppet event till vilket vi skickat ut inbjudningar till vår Turf community, tyvärr uteblev deltagarna även där och endast Värmlandsbördiga deltog. Hade hoppats på att iaf locka dit någon från Västra Götaland eller Örebro men det kommer ju fler tillfällen, några från Kristinehamn hade åtminstone tagit sig hit. Ursprungliga tanken var att köra en veteranklass och en nybörjarklass där dagens mässbesökare skulle få tävla om egna priser men eftersom de uteblev så valde vi att dela upp det på herr och damklass på prispallarna istället.

Vinnarna från respektive klass:

Herrklassen
1. Weeturfarn     2. Muttiputt     3. Blockbusterz

Damklassen
1. Trulsa            2. Susanne50     3. beeeecka

VF besökte mässan och intervjuade några av våra medlemmar. Vill särskilt uppmärksamma Weeturfarns stiliga Captain-Morgan-pose på bild 2.

[Länk]

 

——————————————————————————-

 

Grillevent, 19:e september 2015

Efter vårt deltagande på mässan Hjul & Kul sammanstrålade vi hemma hos turfarna fluffen9 och Vintentina för att grilla och köra ett medlemsevent. Totalt 19 av våra medlemmar deltog så det var stundvis trångt på stigar och spångar på Grytudden där de flesta zoner låg placerade.

——————————————————————————-

Hjul & Kul, 19:e september 2015

Efter vårt lyckade deltagande på SKL Cykelkonferens blev vi även inbjudna till mässan Hjul & Kul som Hammarö kommun anordnade i Hammarö Arena under hösten. Vi informerade om vad Turf är och erbjöd prova på event i närliggande skogsområden. Totalt ett 10-tal testade på aktiviteten och till vår stora glädje så fastnade ett par av dem och är nu en flitig turfare på Hammarö.

Vår monter:

En av våra instruktörer:

——————————————————————————-

 

SKL Cykelkonferens, 5:e maj 2015

Vi var en av flera utställare inbjudna av Karlstads kommun när Sveriges kommuner och landssting hade sin årliga konferens som i år arrangerades  i CCC (Carlstad Conference Center) med temat cykling. Vi fick dela en monter med IF Göta som årligen arrangerar tävlingen Friska Karlstad som är en form utav stadsorientering. Vi delade ut kataloger och bjöd in intresserade till ett prova-på-event under eftermiddagen. Totalt blev det 9 deltagare som ställde upp och cyklade runt i eventområdet vi hade placerat i centrum. Tyvärr har vi inte sett att någon av dessa fortsatt sin Turfkarriär men nu vet de iaf vad det är!

Vår monter:

Sett åt andra hållet:

 ——————————————————————————

 

Värmlandsturfen i Karlstad, 18:e april 2015

Värmlandsturfen

 

Värmlandsturfen 2015 är nu över och vi som arrangerade eventet är nyfikna på vad du som deltagare tyckte. Vänligen fyll i detta formulär för feedback så ses vi nästa år!

Foton från eventet finner ni här.

Resultat från de olika klasserna finner ni här.

 ——————————————————————————

 

Slutet event 9:e november

Söndagen den 9:e november anordnades Karlstads första event någonsin. Detta var ett stängt event för att våra medlemmar skulle få prova på vad ett event innebar eftersom vi planerar ett större i april nästa år.

Eventet lockade 12 starka deltagare varav 2 till fots.

Samling

 

Samlingsplatsen var utanför KMTI och området sträckte sig västerut. Deltagarna hade 49 zoner att slåss om under de två timmarna eventet var planerat till. Dock så hade planeringsansvarige missat att starttiden för eventet sattes i UTC tid så svensk tid var starttiden klockan 15 istället för 14. En snabb redigering till eventtid 14:05-16:05 löste problemet och nedräkningen till eventet sattes snart igång. Så lika mycket som detta var en övning för de som ännu inte deltagit i event blev det även en övning för ledningen för hur eventverktyget fungerar.

Eventstart

Vinnare av eventet blev till sist Miha efter att Entana, fluffen9 och Spix gett honom en match. Vinsten blev ett par pekskärmsvantar sponsrade av vår kassör AnnaH. Efter eventet samlades vi först i KMTIs lokaler där det i värmen bjöds på varm saft, kaffe och farfars favoriter. Spelarna delade sina erfarenheter och lite allmänt turfsnack kom upp. Efter eventet samlades de som ville på Bishops för en bit mat och ännu mer turfprat.

Stort tack till alla deltagande samt ett extra tack till KMTI som ställde upp med omklädningsrum och lokaler.