Omgångsmail December 2014

Omgångsmail December 2014

Så var ännu en omgång till ända. Kampen mot Kalmar gick sådär, även om det uppstod lite oklarheten i början av månaden kring hur tävlingsreglerna faktiskt var så var Kalmar klart bäst i de flesta discipliner. Därför så vill jag med detta omgångsmail nämna något betydligt roligare.

 Omgångsmedalj till Värmland
ABECE

Vår alldeles egna ABECE trampade på ännu bättre än vanligt och lyckades knipa bronset trots lite hot från Svenlov och TriggerHappy. Vi i värmland är inte helt bortskämda med de ädla medaljerna så det är väldigt kul även för övriga att se att en av oss kan klara sig där uppe. Detta klarade ABECE av genom att göra 3686 zonövertagningar på omgångens 5 veckor, lite låg tempo kan jag tycka då jag fixade 3662 zonövertagningar på 4 veckor (skryt).

ABECE nämnde när vi sågs under veckan att han kommer att ta vid min tradition och fixa en bronstårta, tid och plats för detta är inte färdigt. Möjligtvis att vi tar det till nästa omgång då det är ganska trångt att få in en turfträff under julhelgen.

 Värmlands första event

Bortsett från kampen mot Kalmar och ABECEs framgångar så lyckades vi även klämma in värmlands första event någonsin denna hektiska omgång. Utgångspunkten var KMTIs parkering där turfaren Muddiz hade fixat omklädningsrum och lokaler att värma sig i efteråt, det bjöds i samband med eventet på kaffe, varm saft och ABECEs favoriter.

stängtevent

 Tävlingen inleddes med lite tekniska besvär men efter att tävlingsledningen (jag) lyckats sparka igång maskineriet 5 minuter efter bestämd tid så flöt det på fint. Som vinnare av eventet stid till sist Miha som med segern kammade hem ett par smartphonevantar sponsrade av AnnaH.

Mer information från eventet kan ni finna bland tidigare nyheter.

 Totalpoängen

Sedan så ska vi givetvis även ta oss en titt på totalpoängen efter omgång 53.

Totalen

Med denna omgångs höga tempo så lyckades ABECE svepa sig förbi ett antal spelare i listan. Jomiis framfart som vi har fått bevittna de senaste omgångarna tycks ha stannat av och han blev även omsprungen av Simpson denna omgång. Vi välkomnar även Fluffen9 tillbaka på listan efter att ha fått hålla sig ute i kylan under 2 omgångar. Denna gång blev det på bekostnad av Deffler, vi ser även att Kajowi med nöd och näppe håller sig kvar, får se om vår veteran lyckas vara kvar även nästa omgång nu när Karlstads nya hungriga turfare börjar komma upp sig.

 

 Övrigt

Eventplaneringen inför april 2015 fortgår. Det vi är i störst behov av nu är priser till våra deltagare. Om ni känner att ni kan bidra i detta så hör gärna av er till mig. ALLT är av intresse, vattenflaskor, väskor, reflexer, mössor etc.

Jag var i torsdags även på ett mycket intressant möte med Karlstads kommun tillsammans med representanter från Friska Karlstad. Vi blev tillfrågade om vi ville delta i SKLs årliga cykelkonferens. Vi kommer att bli erbjudna en mässplats, vi kommer köra ett slutet event med intresserade deltagare och vi kommer möjligtvis få köra en presentation om tid finnes. Denna konferens kommer att gå av stapeln 5-6 maj 2015 i Karlstad CCC. Är ni nyfikna och vill hjälpa till så är det bara ni hör av er.

Det var allt värt att nämna för stunden. God jul och gott nytt år på er turfvänner!

 
/ Maqqan
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.